THL epäonnistuu jatkuvasti ennusteissaan – ajaa nyt lapsia koronapiikille

Helmikuussa 2020 expertit kertoivat kansalaisille seuraavaa: ”THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen pitää Italian määräämiä rajoituksia ylimitoitettuna. – – ihmisten liikkumisen rajottaminen – paitsi silloin kun oikeasti tiedetään, että he todella ovat altistuneet tautiin – ei johda hyviin lopputuloksiin”.

Vain kuukautta myöhemmin maaliskuussa 2020 THL piirteli käppyröitä ja mallinsi paniikkia, jossa sairaalat täyttyvät koronapotilaista. ”Epidemian huipun aikana yhtä aikaa sairaalahoidossa olisi arvion mukaan hiukan yli 900 potilasta, joista tehohoidossa 280.

Myöhemmin on ilmennyt, että näihin lukuihin ei todellakaan päädytty lähellekkään. Lisäksi ilmoitetut sairaalahoidettavien ja tehohoidettavien määrät ovat olleet puutaheinää. Jopa valhellisissa luvuissa käppyrät jäävät murto-osaan ennusteesta.

Sairaalahoidon ja tehohoidon lukuja on käsitelty esim. Ossin blogissa:

Maskien osalta tehtiin ensin maskiselvitys, jossa maskien käytöllä ei arveltu olevan juurikaan hyötyä. Myöhemmin 13.8.2020 THL kuitenkin suositteli maskeja ja lisäsi suositustaan koskemaan jopa lapsia 8.1.2021.

Tartuntakäppyrä lähti nousuun heti molempien maskisuositusten jälkeen.

Peloteltujen kansalaisten paine ohjasi maskien käyttöön ja sai THL:n mukaan peliin. Laumakäyttäytyminen yllätti ja toimi tässä käänteisesti viranomaisten suunnitelmiin verrattuna. Tavallisesti se on viranomainen, joka määrittää miten kansalaisten tulee laumakäyttäytyä.

Keväällä 2020 Suomessa piti saada vaalit siirrettyä, koska gallupit näyttivät vääränlaista kannatusta. Hallituspuolueiden palkit olivat aivan liian matalalla. THL riensi apuun ennustamalla huhtikuun vaalipäiväksi jopa 11 200 tapausta. Yllä olevasta käyrästä nähdään, että 18.4.2021 oikea luku oli 156.

Yhteistä näille epäonnistumisille on, että niille naureskellaan. Jotkut näkevät asian jo ennusteen antamisen hetkellä, toiset yhtyvät nauruun vasta myöhemmin, kun on nähty toteuma.

Tällä hetkellä THL tuputtaa kansalle koronarokotteita lapsille ja nuorille, jotka eivät ole millään tavoin riskiryhmässä. Koska asiaa ei voi perustella terveydellisesti, pelaa THL rajoituskortin:

’”Vaikka lasten vakavien tautitapausten määrä on pieni, pandemian vuoksi asetetut rajoitukset kohtaamisille, harrastuksille ja koulunkäynnille ovat vaikuttaneet lasten ja nuorten elämään voimakkaasti jo pitkään”, THL:n ylilääkäri Otto Helve muistuttaa.

Koronarokotukset voivat osaltaan auttaa lieventämään erityisesti lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia ja jopa luopumaan niistä. Tällä olisi merkittävä vaikutus lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Tässä esitetään käytännössä uhkaus, että nyt lapset piikille tai emme poista rajoituksia.

Sosiaalisessa mediassa THL piilottaa kansalaisten kysymyksiä ja palautetta asiaan liittyen.

Twiitin alareunassa on painike, jonka takaa piilotetut vastaukset saa esille. Näissä on kysytty mm. perusteluita ja ihmetelty näin pikaista rokottamispäätöstä ei-riskiryhmälle, kun pitkän ajan vaikutuksista ei tiedetä vielä tarkasti.

Saman ketjun toisessa twiitissä THL perustelee sensurointia salaliittoteorioilla, valeuutisilla ja disinformaatiolla.

Piilotettuja vastauksia tutkimalla voidaan todeta, että mm. Reutersin uutislinkit ja kysymykset mahdollisista haittavaikutuksista ovat näemmä tällaisia salaliittoteorioita. Tällainen sensurointi ei ainakaan lisää luottamusta. Asiassa ei ole kyse enää mistään käppyröiden ennustamisesta, joiden epäonnistumiselle voi naureskella kepeästi, vaan lapsien ja nuorten terveydestä. On hyvä muistaa, että taudin hoitaminen ei saisi johtaa vakavampiin ongelmiin kuin tauti itse:

The implication,” they concluded, ”is that the risks of a COVID -19 vaccine may outweigh the benefits for certain low-risk populations, such as children, young adults and people who have recovered from COVID-19.

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: